Bevolkingsgroep: Weyto

De Tankwa, papyrusboot

4

1

De papyrus groeit in grote, dichte zomen langs delen van de kustlijn van het Tana-meer. De plaatselijke bevolking gebruikt al jaren de stevige stengels  om er bootjes van te bouwen. Het enige nadeel van het bootje is dat het maar een beperkte tijd gebruikt kan worden. Als het riet zich volgezogen heeft met water is het gedaan en blijft het niet meer drijven. Toch zijn ze steviger als ze eruitzien.Ze worden dan ook gebruikt voor het vervoer van vele producten. Grote ladingen hout, klein vee, houtskool enz. worden erop vervoerd om te verhandelen aan de overkant van het meer of op de aanwezige eilanden.

76

Ook is de ‘papyruskajak’ een ideale vissersboot.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s