Boek: ‘Het land van de verbrande gezichten’

het-land-van-de-verbrande-gezichtenProductbeschrijving zoals op de omslag

Ine Andreoli is na haar verblijf in Ethiopië met haar gezin (in 1971) uitgebreid met een dochter) in Didam gaan wonen. Zij heeft naast het verzorgen van het gezin verschillende studies opgepakt onder andere HBO Maatschappelijk Werk. Daarna is de arbeidsmarkt weer opgegaan en heeft jaren in de gezondheidszorg gewerkt waarvan de laatste 15 jaar als Thuiszorgmanager. Drie jaar geleden heeft ze haar baan opgezegd om samen met haar man meer tijd te kunnen besteden aan de gezamenlijke hobby, reizen. Rondom het reizen komen meerdere hobby’s aan bod, zoals de reizen organiseren, verslag er van doen, fotograferen en exposeren ruimschoots aan bod. Het schrijven is altijd sluimerend aanwezig geweest. Ethiopië daarentegen is nooit op de achtergrond geplaatst het heeft een aparte plek verworven in haar leven. Het land van de verbrande gezichten is het eerste boekje dat van haar hand verschenen is.

De verhalen spelen zich af op een in opbouw zijnde suikeronderneming (1968 – 1970). Ze beschrijven de dagelijkse gang van zaken zoals: wat moet je doen als je wandluizen in je bed ontdekt, hoe kom je aan verse groenten, hoe is het om bedienden te hebben. Dit alles en veel meer, doorspekt met Ethiopische gewoonten en gebruiken vormen samen de inhoud van dit boek.

Titel: Het land van de verbrande gezichten-Ethiopië, een belevenis – Auteur: Ine Andreoli – Uitgever: Boekenplan, Maastricht – Foto’s: Lou Andreoli – ISBN: 978 90 71794 05 6 (tweede druk 2007)

2 reacties op “Boek: ‘Het land van de verbrande gezichten’

 1. Dag mevrouw, Ik zou graag per email contact met u opnemen om mee op reis te gaan naar Ethiopie, indien mogelijk. Vriendelijke groeten, Christiana Lorenz.

  Like

  • Dag Christiana,
   Wij organiseren geen reizen naar Ethiopië, in de zijbalk van mijn site staan enkele reisorganisatie vermeld. Succes! Als je e.v.t. vragen hebt over het mooie land Ethiopië mag je ze gerust stellen. Groeten,
   Ine

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s