Boek:’Konjo Nö!’

konjo-noProductbeschrijving zoals op de omslag

Na 33 jaar zet de schrijfster samen met haar man en vrienden weer voet op Ethiopische bodem. Ze reizen door het noorden van het land (Bahir Dar, Gondar, Debark, Simiengebergte, Aksum, Adrigrat, Lalibela) en gaan via de hoofdstad Addis Ababa naar het zuiden (Shashamene, Yabelo, Konso, Turmi en Arba Minch).

Ethiopië is een van de oudste cultuurlanden van de wereld. Getuigen zijn de eeuwenoude rotskerken in Lalibela, de zestiende eeuwse kastelen in Gondar, de stéles in Aksum, de eeuwenoude kloosters in en om het Tanameer, de tempel in Yeha enzovoort. Er wonen ruim tachtig verschillende kleurrijke volkeren en stammen ieder met zijn eigen cultuur en religie. Het landschap bestaat uit onherbergzame bergketens, vruchtbare hoogvlakten, savannen, woestijnen en kent grote rivieren. De flora is aangepast aan de hoogte zones en op vele plaatsen uitbundig. Ethiopië kent meer dan 800 vogelsoorten en heeft diersoorten die nergens elders op de wereld voorkomen.

Konjo Nö! is een boek voor reizigers die graag lezen en voor lezers die graag reizen maar ook voor lezers die meer willen weten over het oeroude land Ethiopië. Het is een compleet geheel en bevat een interessant en boeiend reisverhaal, uitgediepte thema’s, de achterliggende geschiedenis en legenden, beschrijvingen van volkeren, weetjes, praktische informatie en tips.


Titel: Konjo Nö! – Subtitel: Ethiopië, een belevenis – Auteur: Ine Andreoli – Uitgever: Boekenplan, Maastricht – Foto’s: Lou Andreoli – ISBN: 978-90-8666-105-3 (3e druk 2009) Uitverkocht!!!


Er is een herziene druk verschenen (januari 2016) Titel: Ethiopië-Betam konjo  ISBN:9789086663927 Het verhaal is aangepast en uitgebreid en de info is vernieuwd en geactualiseerd.

Recensies

♥NBD\Biblion): De schrijfster woonde in Ethiopië van 1967 tot 1970 waar haar man werkte voor de suikerindustrie. Drieëndertig jaar later gaan ze terug: het tijdperk Haile Selassie is afgesloten en de Mengistu-revolutie en de oorlog met Eritrea zijn voorbij. Ethiopië is in ontwikkeling, ook wat het toerisme betreft. We reizen met haar mee naar oude plekken en bekenden, en krijgen daarbij veel te horen over land, bevolking, de huidige situatie, enz. Het boek leest globaal als een reisverslag, maar de lezer krijgt veel inside informatie; niet alleen over het dagelijks leven, maar ook over de cultuur, religie, kunst en politiek. We reizen het hele land door: Addis, Tanameer, Aksoem, Gondar, Lalibela, Arba Minch, de Rastafari’s en de oude suikerplantages. Tenslotte bieden 30 pagina’s praktische informatie over voeding, geografie, geschiedenis, feesten, etc. Een interessant boek voor wie zich ontspannen wil laten informeren over het leven in Ethiopië.©J. Rijsterborgh

7 reacties op “Boek:’Konjo Nö!’

 1. Hallo Ine,

  Al een aantal jaren ga ik naar Ethiopië en organiseer ik reisjes naar dit prachtige land. Het laat mij niet los. Steeds weer surf ik over je site als ik een vraag krijg voor boeken en dan weet ik dat ik een paar mooie goeie boeken kan aanbevelen. Ik heb er een paar gelezen, maar welk boek raad je aan als mensen alleen naar het zuiden gaan?

  Like

  • Hallo Mayke,
   Leuk dat je met enige regelmaat over mijn site surft!
   In mijn boeken ‘Konjo No’ en ‘Dink nesh’ wordt zowel het noorden als het zuiden beschreven. Mijn nieuwste boek ‘Ethiopië, ongekend anders’ is veelzijdig en de lezer krijgt een aardig beeld van het mooie land Ethiopië. Welke boeken heb jij gelezen?
   Organiseer jij reizen voor kleine groepen? Heb je een site?
   Groeten,
   Ine

   Like

 2. Beste Ine,

  Ik snap dat goed, hoor. De voorbereiding kost veel tijd, en dan ook nog reizen naar het Noorden. Ik vind het jammer, want ik had jou graag horen vertellen, maar zoals gezegd, ik snap het goed. Wij zoeken een andere oplossing, dat gaat vast lukken.

  Hartelijke groet, Ypie Veenstra

  Like

 3. Beste Ine Andreoli,

  Van 9 t/m 28 januari 2015 gaan wij een mooie reis door het noorden van Ethiopië maken. ‘Wij’ zijn de Vriendenkring van het Universiteitsmuseum in Groningen. Ik heb uw boek ‘Konjo Nö! gelezen en gezien dat u nog vele andere boeken over Ethiopië geschreven heeft. Graag zouden wij u uitnodigen om ergens in een weekend in november/december een lezing voor de vriendenkring te komen geven (in Groningen), uiteraard tegen een vergoeding. Ik heb echter geen idee of u dit soort dingen doet. Hopelijk wel!

  Met vriendelijke groeten, Ypie Veenstra

  Like

  • Beste Ypie
   Net terug uit het mooie land Ethiopië! Terugkomend op je vraag i.v.m. een lezing over Ethiopië. Wij hebben dit jaren gedaan maar zijn hiermee gestopt, op een gegeven moment vonden wij het genoeg, te veel werk naast onze andere werkzaamheden. De internet verbinding in Ethiopië is niet overal even goed (zeker niet op de plaatsen waar wij verkeren) anders had ik je al eerder geïnformeerd hierover. Ik hoop dat jullie genieten van de reis in ‘Het land van de verbrande gezichten’. Heel veel reisplezier!!

   Vriendelijke groeten, Ine

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s