Hut in de avondzon

Bevolkingsgroep: Afar

h

De Afar wonen in simpele, ovale hutten, ari’s genaamd. Het geraamte is gemaakt van de hoofdnerven van palmbladeren, die dun, sterk en buigzaam zijn. Het geheel wordt afgedekt met matten die gevlochten zijn van riet, stro of gras. Afhankelijk van de grootte kunnen ze in een tot twee uur worden opgebouwd of afgebroken. De bevolkingsgroep woont over het algemeen in tijdelijke kampen zodra het vee de omgeving kaalgevreten heeft trekken ze verder.

Spur-winged Plover

Gespot: Ziwaymeer

2

 De vogel kreeg zijn naam vanwege een spoor (een kleine klauw) verborgen in beide vleugels. Die vleugelklauwen gebruikt hij als dieren (soms ook mensen) te dicht bij zijn nakomelingen komen. Zijn opvallende uiterlijk,  zwarte borst, kroon, voorhals-streep en staart, witte buik, lichtbruine vleugels en rug en niet te vergeten zijn steltlopers, wordt aangevuld met een bijzondere luidruchtige roep. Hij heeft een voorkeur voor moerassig gebied en eet voornamelijk insecten.

1