Over ons

Wie ben ik: mijn naam is Ine Andreoli en ik woon samen met mijn man Lou in het oosten van het land. Wij hebben twee kinderen, een zoon en een dochter, die op hun beurt ook ieder twee kinderen hebben. Ik ben maatschappelijk werkster en heb jaren in de thuiszorg gewerkt als regiomanager. Enkele jaren geleden heb ik mijn baan opgezegd. Vanaf die tijd hebben we alle tijd voor onze hobby: reizen. Rondom het reizen komen meerdere hobby’s van ons beiden aan bod. Zoals de reizen voorbereiden: informatie verzamelen, veel lezen over het desbetreffende land en zelf organiseren en plannen. Ik schrijf over onze reizen en er zijn, tot nu toe, al negen boeken verschenen. Ondertussen ben ik enthousiast bezig met nummer tien. Lou fotografeert en heeft al meerdere exposities op zijn naam staan. 

Waarom een blog over Ethiopië: een stukje van ons leven ligt in dit mooie land. We hebben er drie jaar gewerkt en gewoond. Eenmaal weer terug in Nederland bleef Ethiopië altijd in onze gedachten aanwezig. De laatste jaren reizen we weer geregeld door ‘Het land van de verbrande gezichten’. We reizen met zijn tweeën en hebben daardoor veel contact met de bevolking. Om kort te zijn, voorlopig zijn we er niet uitgekeken en onze ‘liefde’ en ‘interesse’ voor Ethiopië zal nooit overgaan.

Ine Andreoli

56 reacties op “Over ons

 1. Beste Ine, dank voor je reactie. Weten jullie ook welke gebieden je beter niet kan komen. Wij gaan pas in oktober. Wij gaan niet naar het oosten.
  Wij reizen vanaf Addis Ababa naar Bahir Dar, Simien, Sekota, Mekele, Danakil, Woldia, Ankober, Nazret, Dilla, Yabello, Mago, Lake Abaya, Adis Ababa.
  Is dit een rustige route ???
  Ik hoop dat u daar iets over kan vertellen.

  Met vriendelijke groet,

  Like

  • Beste Rob; Het is afwachten hoe alles zich ontwikkelt, geen peil op te trekken. Onlusten kunnen overal spontaan ontstaan. Daarbij zijn er volgend jaar verkiezingen dit speelt ook mee. Ik kan alleen adviseren alert te blijven, het reisadvies en het (spaarzame doorkomende) nieuws te volgen. Het is een mooie reis…nu is het onrustig in Bahir Dar enz….Addis Ababa…De danakil is altijd risicovol. Ik neem aan dat de reisorganisatie waar jullie de auto met chauffeur geboekt hebben tegen die tijd ook advies kan geven! Hopelijk is het in oktober rustiger en kunnen jullie genieten van het prachtige, interessante land!! groeten Ine

   Like

 2. Beste Ine. Wij gaan in oktober 5 weken naar Ethiopië Noord en zuid met een auto/chauffeur. Wij zijn op zoek naar een reis gids met info over natuur, bevolking, gewoontes, eten, en evt geografische kaartten in de gids. Wij kunnen geen Nederlandse gids vinden.
  Weet u een juiste gids die op de markt te krijgen is.

  Met vriendelijke groet.

  Rob

  Like

  • Beste Rob; De Nederlandse reisgidsen zoals…Elmar en Dominicus zijn naar mijn weten verouderd. Ik weet niet of je ‘Ethiopië Betam Konjo’ gelezen hebt…daar staat veel info in zowel noord als zuid. Er zijn wel Engelse reisgidsen zoals The Bradt Guide en de Lonely Planet. Leuk dat jullie naar Ethiopië gaan…belangrijk is wel om het reisadvies in de gaten te houden…het is er momenteel zeer onrustig en op vele plaatsen niet veilig. Groeten, Ine

   Like

 3. Hallo
  Ben je naam al vaker tegengekomen. Mijn vrouw en ik hebben in de midden jaren 70 gewoond in metahara, wonji en shoa ( 2 _ 3 jaar). Ik werkte als tuinbouwkundige voor de hva (boontjes paprika augurken en aardbeien). Ik heb van de week met 2 vrienden een reis geboekt in juni richting arba minch (13 dagen). We willen ook nog 1 of 2 dagen naar wonji gaan maar het valt niet mee om de permit te regelen omdat we bij een nederlandse tour operator geboekt hebben die dat kennelijk niet georganiseerd krijgen. Hebben jullie toevallig nog ingangen om zo’n permit te regelen?
  Alvast bedankt.
  Rene mathijssen
  Sparrenhoeven 31
  5244 gx rosmalen
  073 5211254
  Mcmmathijsen@cs.com

  Like

 4. Beste Ine,
  Wij, leerlingen van het laatste jaar vwo, zijn op zoek naar iemand die ons wellicht kan helpen. Wij zijn voor ons PWS namelijk op zoek naar twee dorpen/gebieden binnen Ethiopië die aan elkaar te vergelijken zijn door middel van ontwikkelingshulp. Mocht u interesse hebben om ons hierbij te helpen, zou ik u graag willen vragen te mailen naar hartendorplisa@gmail.com
  Bij voorbaat dank,
  Esmee Steijn, Vildan Simsek en Lisa Hartendorp

  Like

  • Hallo Dames,
   Leuk dat jullie iets met Ethiopië willen doen.Jammer,ik kan jullie hierbij niet helpen want ik hou mij niet bezig met ontwikkelingshulp dus kan ik er ook niet over vertellen. Veel succes met met jullie verdere zoektocht! Groet, Ine

   Like

 5. dag Ine,
  ik heb ook al een boek van jou gelezen, en ga ook regelmatig naar Ethiopia. als reisleider nu. in 2011 voor het eerst kennis gemaakt met dit mooie land. samen met met mensen van Peer waren we te gast in Lalibela, waar Peer mee verbroederd is. nu begeleid ik reizen naar Ethiopa. ik ga er heel graag naartoe! al ben ik soms ook blij dat ik terug naar België mag komen. maar na enkele dagen is het verlangen om weer terug te gaan erg groot! ik heb er ondertussen heel wat vrienden en ik leef echt mee met wat er leeft in dit mooie land.
  groetjes en succes met je blog!
  Rik, reisleider uit Bilzen.

  Geliked door 1 persoon

  • Ha Rik,
   Dankjewel, leuk om te horen, welk boek heb je gelezen? Ja… Ethiopië, eenmaal bezocht en dus geroken, geproefd en gevoeld vergeet je nooit meer…er blijft altijd een verlangen naar!! Jammer dat er op dit moment zo enorm veel speelt, politieke onrust, honger en alles wat daar uit voortkomt. Hopelijk komt er gauw verandering (dit speelt natuurlijk al jaren) zodat iedere Ethiopiër krijgt wat hij/zij toekomt!
   Ine

   Like

 6. Ik zou graag alleen een reis willen plannen en organiseren in Ethiopië.Hebben jullie misschien tips voor mij?ik heb een klein budget en wil low budget reizen.De lokale bevolking vind ik ook interessant.Het zou leuk zijn om wat tribes te fotograferen en te filmen.Hoe kan ik t meeste uit mijn reis halen ?ik wil me concentreren op de tribes.Ik ben vorig jaar naar Tanzania geweest en heb de nodige ervaring opgedaan.

  Like

 7. Hallo Ine en Lou,
  Ik ben op vakantie en zag pas vandaag dat de BPE het artikel direct heeft geplaatst met jullie foto erbij. En dat jullie het al hebben opgepikt. Het staat ook in de Los Angeles Post Examiner.

  Geliked door 1 persoon

  • Hoi Mona, Het boek is uit de handel genomen na een uitzending van ‘Spoorloos’; er werden namen genoemd van Nederlandse mannen die kinderen verwekt zouden hebben bij Ethiopische vrouwen. Zeer onzorgvuldig van Spoorloos, er stonden zelfs namen bij van mannen die al overleden waren! Het een en ander heeft geleid tot een rechtszaak. Hoe die is verlopen weet ik niet precies maar daarna was het boek niet meer te verkrijgen. Jammer! Misschien nog ergens tweedehands??
   Groeten, Ine

   Like

 8. Hallo mevrouw Andreoli,

  Ik ga in januari naar Ethiopie om mijn verblijfsvergunning te regelen zodat ik naar Ethiopie kan emigreren.Heeft u nog tips om in de buurt van Addis Abeba te bezoeken.

  Met vriendelijke groet,
  Hans

  Like

  • Hallo Hans,
   Dat zijn stevige plannen immigreren naar Ethiopië. Ik ben erg benieuwd wat je gaat doen en waar je gaat wonen. Je vraag over tips om iets te bezoeken bedoel je in Addis of buiten de stad? Heb je vervoer? Gaat het om een dag of langer enz.?
   Groeten, Ine

   Like

 9. Hallo Ine,

  Wij zijn niet in 1967 maar in 1970 vertrokken. Mijn vader, nu wonend in Oldenzaal, heeft les gegeven aan het Trainingscentre van de HVA.
  Kan mij redelijk veel dingen herinneren, zodra ik foto’s zie van die tijd.
  Wat is de beste tijd om te reizen in dat geniet? Zal zeker contact opnemen met de genoemde reisorganisatie.
  De lijst met namen waar jij naar refereert, is die beschikbaar of hoe kom je daaraan. Komt je de naam Overdulve je bekent voor, is als geestelijk verzorgen een tijdje in 1 van compounts werkzaam geweest in de periode van 1963 – 1964.
  Als ik meer vragen heb en meer wil weten zal ik zeker contact met je zoeken.
  Mijn oudste broer is geboren in Amsterdam, mijn jongste broer Han in Wonji.
  Groet Bart.

  Like

  • Hallo Bart,
   De personeelsvereniging VHVAM gepensioneerden is nog steeds actief, een keer per jaar reünie in Ede. De vereniging heeft een map samengesteld waarin alle medewerkers van de HVA Ethiopië 1951-1978 vermeld staan. Er zal een foutje in geslopen zijn kan je vaders naam niet vinden na 1967. De naam Overdulve komt mij niet bekend voor maar wij hebben voornamelijk in Metahara gezeten. De beste reistijd is oktober-februari dit is na de grote regentijd die loopt van juli tot eind september. Ook in Ethiopië kun je zoals overal niet meer volledig rekenen op het klimaat, in 2014 toen wij er waren was in okt. de regentijd nog niet voorbij. Groeten, Ine
   P.S. Heb je al op de Metahara/site gekeken, zie zijbalk, veel herinneringen!

   Like

 10. Beste Ine . Ik ben geboren in 1961 in Wonji. mijn vader werkte in de fabriek van de HVA en later gaf hij les op het schooltje. in 1970 zijn wij vertrokken uit Wonji samen met de familie Linthout. Zou graag een keertje terug willen en niet allen Wonji, Shoa en Meta Harar willen zien, maar ook Lake Lagano, waar wij altijd gingen camperen. Wie kan mij van informatie voorzien om dit te kunnen realiseren. Zoals reisorganisatie, hotels e.d.

  Like

  • Hallo Bart van calker,
   Zeker doen, het is ontzettend leuk om de suikerplantages van toen te bezoeken. Kun jij nog veel van die tijd herinneren? Volgens de officiële lijst zijn jullie en de fam. Lindhout in 1967 vertrokken.??Dat hij les gegeven heeft op het schooltje kan ik niet terug vinden op de lijst.Voor het bezoeken van de suikerplantages heb je toestemming nodig van de betreffende organisaties. Wonji/Shoa en Metahara hebben hun hoofd kantoren in Addis Ababa.
   Een reisorganisatie gevestigd in Addis Ababa met een Nederlandse eigenaar Ethiopian Impressions Tours kan de reis, hotels en auto met chauffeur voor je regelen en samenstellen.
   Succes, als er meer vragen zijn mag je ze gerust stellen! Groeten, Ine

   Like

 11. Beste Ine

  Dank u wel voor de snelle reactie. Ik zit in de klas bij Naomi, op het Rijn IJssel.

  Ik vroeg me af: zijn er speciale dingen die u daar doet voor de bevolking, zoals: kleding of voedsel uitdelen?

  Ik dacht is een mogelijkheid dat wij elkaar promoten? Dan kunnen we u vermelden u op onze site en/of social media zetten en omgekeerd? Dan hebben we allebei nog meer promotie voor ons goede werk.

  Deze link doet het hopelijk wel http://www.100procentvoorhetgoededoel.nl/

  Ik hoor graag van u,
  Met vriendelijke groet,
  John van Dokkum

  Like

 12. Hallo John,
  Grappig dat je mijn kleindochter gesproken hebt! (Ik ben benieuwd wie van de drie!) Wij reizen veel vooral het continent Afrika heeft onze belangstelling waarbij Ethiopië er uitspringt. Wij bezoeken plaatsen en plekken waar de doorsnee toerist normaal gesproken niet komt. Komen daardoor veel in contact met de lokale bevolking. Op gebied van vrijwilligerswerk hebben wij geen ervaring. Dus kan daar weinig over delen. De link naar de stichting werkt niet maar ik ben benieuwd en zal er zeker naar kijken!

  Groeten; Ine Andreoli

  Like

 13. Hallo mevrouw Andreoli
   
  Uw kleindochter heeft mij over uw reizen verteld, en wat u in Afrika doet. Zelf doe ik vrijwilligerswerk bij stichting 100 procent voor het goede doel. Een stichting waarbij we waterputten bouwen in Cambodja en elke donatie volledig hier naar toe gaat: http://www.vhgd.nl. 
   
  Uw kleindochter vertelde dat u veel ervaring heeft en vroeg me daarom af of het mogelijk is om via de mail contact te leggen. En samen een keer af te spreken om te kijken wat we van elkaar kunnen leren en/of informatie te delen.
   
  Met vriendelijke groet,
  John van Dokkum

  Like

 14. Bedankt voor de reactie Ine.Zullen moeten uitkijken naar een mogelijkheid om buiten het regenseizoen te gaan want dat we willen gaan staat vast!!!!

  Like

 15. Willen in juli naar Ethiopie (noord en zuid) maar hebbeneen beetje bedenkingen aangaande het weer.Vooral in het zuiden.Denk dat jullie goed geplaatst zijn om mij de raad te geven of het wel te doen is in juli of niet.
  Alvast bedankt.

  Like

  • Richard
   De grote regentijd begint in juli en eindigt eind september. Maar zoals overal is ook het weer in Ethiopië een beetje van slag. Afgelopen jaar waren we in oktober (zoals altijd) maar hebben de eerste weken flinke regenbuien gehad en konden daardoor niet overal komen. In de regentijd heb je meer kans vooral in het westen en zuiden om niet verder te kunnen; wegen die niet te berijden zijn droge rivierbeddingen die vol zijn enz. Wij mijden altijd de regentijd maar het weer is niet te voorspellen.
   Ine

   Like

 16. Hi Ronald,
  Op dit moment ben ik op vakantie! Ik kom over anderhalve week terug en dan zal ik direct even kijken!
  Ik weer dat wij ook ontzettend veel hebben gereden! Wat opzich niet erg is, want je kijkt je ogen uit! Alleen weet ik niet of dit zo leuk is met kinderen!
  We hebben ook wat binnenlandse vluchten gehad. Maar ik zoek het voor je op zal het je mailen! Stuur anders even je mailadres. Gr. Diana Massar

  Like

 17. Beste Ronald,
  Wat fantastisch!! Wij zijn daar ook geboren en mijn ouders hebben daar gewerkt voor de hva.
  Tarik yama heet hij, super gast, alles keurig gegereld incl hva bezoek, hospital ( waar jij Wrs ook geboren bent) suikerriet fabriek etc. Alles wat je zou willen zien incl advies van Tariku. Echt een fantastische reis met m’n 2 broers en moeder gehad.
  Yama tours, yamatoursethiopia.com
  +251 93003 4888
  Mocht je vragen hebben, dan kan je mij altijd mailen!
  Doe aub Tarik heel veel groeten van ons.
  Heel veel plezier met deze fantastische reis!! Wij praten er nog dagelijks over.

  Like

  • Hoi Diana,

   Zoals je wellicht al verwachte, werkte mijn vader daar ook voor de HVA. Ik ben daar op 7-10-1963 geboren en later ook mijn broerje (op 21-6-1966).

   Ik zal je groeten wel doorgeven aan Tarik.

   Gr. Ronald

   Like

  • Hoi Diana,

   Ik heb zojuist de reisbeschrijving van Tarik ontvangen, maar het lijkt mij wel erg veel reizen (~4.500 km in 3 weken). Hoe lang zijn jullie geweest en heb je de reisbeschrijving nog en zou ik die mogen ontvangen.

   Groetjes, Ronald

   Like

 18. Dag Ine
  Toevallig kom ik op jouw site omdat ik informatie zoek over Ethiopië.
  En wat schept mijn verbazing, dat wij samen hebben gewerkt bij de Thuiszorg,
  Mijn naam is Trees Uffing en ik wil graag meer weten over Ethiopië
  Mijn man kan daar eventueel gaan werken en ik ga dan mee.
  Ik zou graag wat meer willen weten over dit land.
  Hopelijk herinner je je mij nog, ik zat samen met Gerty aan de receptie en telefoon.
  Ik woon nu ook weer in het oosten van het land en misschien kun je mij privé mailen.
  Alvast bedankt
  Groeten Trees Uffing

  Like

  • De juiste titel is ”De laatste kinderen van Job’ . (Jan Derix/Rene De Swart) Het is alleen nog maar tweedehands te verkrijgen. Snuffelen op internet b.v. marktplaats enz wil nog wel eens helpen.
   Succes!

   Like

 19. Voor de goede orde deel ik mede dat er ongeveer 162 reisorganisaties in Ethiopie actief zijn.Het merendeel gevestigd in Addis Ababa.Zeer veel kaf onder het koren,dus oppassen.
  Zelf organiseer ik samen met een betrouwbare lokale reisorganisatie vanuit Nederland reizen o.a. naar Ethiopie.Heb daar zelf ongeveer 12 jaar gewoond en inmiddels ca.10 keer teruggeweest,als reisbegeleider en gewoon om een gedeelte van Ethiopie opnieuw te verkennen.
  Recentelijk Gambela ,Dembidola regio bezocht.Het is een fantastisch land met indrukwekkende schoonheid en buiten Addis een zeer vriendelijke bevolking.
  Recentelijk ook een Landrovertrip gemaakt vanuit Nederland naar Ethiopie om vandaar verder te reizen naar Namibie. Voor meer informatie over deze tocht kunt U ten allertijde bij mij terecht.Een mailtje is voldoende.
  Groeten,
  Arthur Kuthe

  Like

  • arthur,
   we gaan vanaf 4 juli as tot 1 aug naar ethiopie. (noord, harar en eventueel het zuiden.
   Kun je voor ons een reisschema opstellen als eerste voorstel, waarop we kunnen verder werken?

   mvg Jan Maris

   Like

  • Goedemiddag meneer Kuthe,

   Wij hebben elkaar al eens ontmoet tijdens de reis naar Ethiopië in 1989. Ik ben de zoon van Rob & Ank Schumacher en ben mij aan het oriënteren op een reis naar mijn geboorteland samen met mijn vrouw en twee kinderen (eventueel met aanhang).

   Zou u een keer contact met mij willen opnemen.

   Groeten, Ronald Schumacher

   Like

 20. Ine,
  Wij hadden zijn naam via harry dekker, die al enige tijd geleden hem had als reisleider en was zo enthousiast over hem, toen nog werkende voor een andere organisatie en nu z’n eigen bedrijf. Hij is echt een aanrader. Fantastisch hoe hij het doet en hoe hij met alle mensen omgaat en dingen regelt. Niets is voor hem te veel en hij blijft altijd vriendelijk en lachen. Ik reis redelijk veel, ook in afrika, maar misschien was dit wel de aller mooiste reis ooit.
  Jij nog ontzettend dank voor de info zo’n half jaar tot jaar geleden, toen onze reis bij het begin stond!
  Ethiopie is een fantastisch land!!
  Dank

  Like

  • Beste Diana,
   Mag ik de naam van degene die jullie zo’n fantastische reis heeft bezorgd en nu zijn eigen bedrijf heeft. Wij gaan nl. in juli a.s voor 15 dagen naar Etiopië met 4 personen.

   Like

  • Beste Diana,

   Zou je zo vriendelijk willen zijn om mij ook de naam door te geven die jullie zo’n fantastische reis heeft bezorgd. Ik ben zelf in Ethiopië (Wonji) geboren en ben mij aan het oriënteren op een reis naar Ethiopië in de zomer van 2015 samen met mijn vrouw en twee kinderen (eventueel met aanhang).

   Alvast bedankt voor de info.

   Groeten, Ronald

   Like

 21. Hallo Ine,
  Wat een geweldig blog zeg, vooral het HVA gedeelte spreekt me erg aan omdat mijn vader in Metahara gewerkt heeft en ik daar dus voor een deel opgegroeid ben. Mijn zus en ik willen in juli 2013 graag Ethiopie aan haar dochter laten zien en zijn druk met de voorbereidingen bezig. We willen geen groepsreis aangezien we de tijd willen nemen voor Metahara e.o.
  Daarnaast willen we graag naar Axum, Lalibela, Langano en natuurlijk Addis. Dit in een week of 3. Is dit een beetje te doen en heb jij (of anderen hier) tips qua organisatie?
  Hoor graag van je en ik volg je blog!
  Groetjes, Margriet Wiedijk.

  Like

  • Hallo margriet, Wij, geboren in wonji en Ouders wonende in metahara, zijn afgelopen zaterdag terug gekomen van de reis naar ethiopie. Ik kan je yamatours aanraden. Tariku, eigenaar van de organisatie is zelf geboren , in awash waardoor hij de omgeving vooral bij metahara goed kent. Hij heeft een fantastische reis voor ons samengesteld , wij hebben hem weer een beetje aangepast, maar alles kan en mmag, en regelt alles en goed! Het is een fantastisch land en veilig. doe geen groepreis, boek bij hem, goedkoper en veel meer zelf in te plannen. Daarnaast is het een ethiopiesche orgainsatie dus komt het geld daar ook terecht. Hij regelt de vliegtickets naar Axum, lalibela etc en daar staat Dan weer iemand keurig op je te wachten om je daar naar je hotel en bezienswaardigheden te brengen… Alles maar Dan ook alles was door hem geregeld, zelfs de permits voor de fabriek van suikerrietplantage , metahara ( waar iemand ons rond ging Leiden) wonji hospital etc. etc. 1 woord fantastisch!!! Hij is fantastisch. Wij zijn met zn 4ren (mijn Moeder en 2 broers) voor 15 dagen. Het is een strak schema om in twee weken te doen, 3 Moët lukken. Al’s je vragen hebt, over tariku of de reis mail me. Tariku mail: info@yamatoursethiopie.com of yamatours@yahoo.com Website: http://www.yamatoursethiopie.com

   Mijn mail is: wonji76@hotmail.com Diana Massar Tariku weet zeker wie ik Ben, dus je kan mijn ma’am altijd noemen.

   Verstuurd vanaf mijn iPad

   Op 3 dec. 2012 om 14:50 heeft “Ethiopië” het volgende geschreven:

   > >

   Like

   • Hallo Diana,
    Wat leuk om te horen dat jullie een fijne en leuke reis gehad hebben. De reisorganisatie ken ik niet maar ga zeker op de website van hen kijken.
    Fijn dat je gereageerd hebt op Margriet zo komt goede informatie verder!! Bedankt!
    Groeten, Ine

    Like

  • Hallo Margriet,
   Dank je wel voor het compliment! Leuk dat jullie naar Ethiopië gaan. In de zijbalk van mijn blog staan staan enkele reisorganisaties die individuele reizen samenstellen. De plaatsen die je noemt zijn te combineren in 3 weken. Houd er wel rekening mee dat je toestemming moet hebben om Metahara te bezoeken, dit moet in Addis worden geregeld. Als je meer vragen hebt stel ze gerust je ziet wel er zijn altijd mensen, in dit geval Diana die ervaring willen delen.
   Groetjes, Ine

   Like

 22. Goedemiddag mevrouw Andreoli,

  Ik ben geboren in 1976 te wonji Ethiopie. Mijn vader werkte voor de HVA Metahara.
  We hebben het plan om in november 2012 met z’n 4ren, mijn moeder en twee broers, voor het eerst terug te gaan naar Ethiopie.
  Een standaard georganiseerde reis willen we niet, daar wij o.a wonji en Metahara willen bezoeken, als ik dit lukt.
  Heeft u suggesties hoe we dit het beste kunnen aanpakken? heeft u suggesties over bv. transport en toegang tot metahara en wonji?
  Alvast ontzettend bedankt voor uw hulp,
  met vriendelijke groet,
  Diana Massar

  Like

 23. Beste Ine,

  Wat moet ik per dag berekenen per persoon als ik goed wil eten & drinken (geen overnachting)
  Ik zie op het internet heel veel verschillende antwoorden namelijk.
  Ik hoop dat u mij kunt helpen.

  met vriendelijke groet,
  Dewi

  Like

  • Hoi Dewi
   Je hebt in Addis Ababa ongeveer 300 birr per dag nodig om te eten en te drinken buiten de stad ongeveer 200 birr. (ontbijt, lunch en dinner)
   Op dit moment krijg je ongeveer 23 birr voor 1 euro.
   Als je het lokale voedsel eet ben je goedkoop uit. De laatste tijd, rekenen hotels/restaurants soms hogere prijzen voor faranji’s (buitenlanders,vreemdelingen).
   Groeten en succes met je plannen!
   Ine

   Like

 24. Hallo mevr. Ine Andreoli,
  Wij gaan een maand naar Ethiopie .
  Nu heb ik gelezen dat ze geen dollars aannemen of wisselen van voor 2000.
  Is dat waar of is dat een fabeltje ?
  Groetjes : Jean- Pierre .

  Like

  • Hallo Jean Pierre,
   Fijn vooruitzicht..een maand Ethiopie!
   Wij nemen de laatste jaren altijd euro’s mee en er is nog nooit gekeken naar het jaartal. Slordige bankbiljetten, scheurtjes enz. hebben niet de voorkeur.
   Heel veel reisplezier in ‘Het land van de verbrande gezichten’!
   Groeten,
   Ine

   Like

  • Hallo mevr Andreoli,

   Ik ben op zoek naar my veer neef die in Nederland woont. Zij vader is Nederlander net als u in Matahara gewerkt heeft. Zij naam is Hans Floor Nicolaas. Is er stichting waar ik kan informatie kan winnen. Ik kom zelf uit Ethiopie en woon ik al 13 jaar in Nederland. Ik ben dank baar voor u goed word over mijn land!

   Like

   • Hallo Daniel,

    Sorry maar wij kunnen je niet helpen, wij kennen niemand met de aangegeven naam, was in ieder geval niet op Metahara in onze tijd.Een tip, misschien kun je een oproep plaatsen op de site van de personeelsvereniging van de HVA: http://www.vhvam.nl/
    Succes met je zoektocht

    Groeten,
    Ine

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s