Bijzonder Konjo (2018)

 

bijzonder konjoFlaptekst: Ervaringen van een moeder rondom de adoptie van haar zoon en het op afstand adopteren van zijn zusjes in Ethiopie. Als blijkt dat bij een tweede adoptie van een dochter geen familiegegevens bekend zijn, lukt het niet om deze tijdens de reizen door Ethiopie alsnog te vinden. Na verhalen over mistanden rondom adoptie komt de wens te weten of de adoptie juist verlopen is, steeds sterker naar boven. Alleen de biologische moeder kan hier antwoord op geven. Vrienden en familie in Ethiopie zoeken mee….

Titel: Bijzonder Konjo – Auteur: Marja Knegt – Uitgever: Lecturium – ISBN: 9789048443772

Recensie: Als het voor Marja en haar man, Joost, duidelijk wordt dat een kindje krijgen lastig gaat worden, weet Marja dat ze graag wil adopteren. Ondanks dat Joost nog twijfelt, gaan ze het adoptieproces in om zich te oriënteren en al snel wordt hun duidelijk: dit is wat ze willen. Na een lang traject worden ze ouders van een zoon: Tareke, uit Ethiopië. Alles gaat boven verwachting goed en Marja en Joost willen graag een tweede kindje. Dit keer wordt het een meisje: Yesni. Ook met Yesni gaat eigenlijk alles goed. Dan besluiten Marja en Joost ook nog de zusjes van Tareke te adopteren, maar dan wel in een wat andere vorm, want deze twee meisjes adopteren ze op afstand, wat wil zeggen dat ze in Ethiopië blijven. Over alles wat rondom de adopties speelt, gaat dit boek. Het is een persoonlijk verslag van de auteur en geeft een inkijkje in het adoptieproces en het leven van adoptieouders. Dat alles uit eerste hand wordt verteld, maakt het interessant, ook al is het verhaal op zich soms wat langdradig. Dit boek – met enkele kleurenfoto’s van het dagelijks leven in Ethiopië – kan een hulpmiddel zijn voor allen die te maken hebben met adoptie. De auteur (1964) heeft een opleiding in het jeugdwelzijnswerk gevolgd en werkt nu als ontwikkelingsbegeleidster. (D.E. Heerens)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s