Dappere Jongen (2018)

Dappere JongenFlaptekst: Dappere jongen is het tweede boek van Astrid Lammers. Na Nieuwe bloem schrijft zij over een volgende zoektocht met haar gezin, dat bestaat uit drie dochters uit eigen buik en een zoon uit Ethiopië. Nu Noah weet wie zijn moeder is, is hij ook nieuwsgierig naar zijn vader. Op een dag durft hij zijn moeder te vragen of ze ook naar hem op zoek kunnen gaan.
Astrid kan natuurlijk niet anders dan daar gehoor aan geven.
Het gezin maakt weer een rootsreis naar dit prachtige land en krijgt er nog meer familie bij.

Astrid vertelt eerlijk over de uitdagingen die bij haar jongste kind horen en over de weg naar hulp. Want het leven van haar vriendje is soms best ingewikkeld en Noah zit dan ook af en toe flink in de knel. Gelukkig hoeven ze het niet alleen te doen. Haar motto is niet voor niets: “It takes a village to raise a child.’

Titel: Dappere jongen – Auteur: Astrid Lammers – Uitgever: Irene – ISBN: 9789492998002

Recensie: Het tweede boek van deze auteur (na ‘Nieuwe bloem’, 2016)*, ditmaal over de zoektocht in Ethiopië naar de vader van haar zoon. Met in het begin dagboekfragmentjes uit het eerste boek. Zo is dit boek heel goed te volgen zonder het eerste gelezen te hebben. Opnieuw gaat het gezin: moeder – door scheiding nu zonder vader – met drie dochters en zoon, naar Ethiopië. Zij vinden hem, ontmoeten ook de Ethiopische moeder die intussen een dochtertje heeft. Leuk, een klein zusje. Naast veel interesse voor de cultuur is die er ook voor flora en fauna. Als blijkt dat door het hechtingsproces nog sprake is van spanningen, zoekt Astrid deskundige steun en komt bij een neuropsycholoog; ze krijgt erkenning en hulp: haar zoon krijgt training en zij ‘tips and tools’. Fijn is het als het dan ook nog goed klikt tussen haar nieuwe vriend en haar zoon. Informatief, openhartig en ontroerend. Het boek geeft niet alleen veel informatie over de situatie in Ethiopië, maar ook over adoptie. Uiterst actueel. Met een korte woordenlijst van het Amhaars. Voor adoptieouders en diegenen die overwegen een kind te adopteren. (Drs. Sytske Breunesse)

2 reacties op “Dappere Jongen (2018)

 1. Dank je Ine voor het hele jaar de informatieve nieuwsbrieven. Kort en krachtig.

  Maar het allerbelangrijkste is toch dat ik jullie een heel goed 2020 wil sturen en hoop je nog eens te ontmoeten in Ethiopië.

  Een warme groet van Mayke Schrijnemakers

  Like

  • Mayke ook voor jou de beste wensen en veel reisplezier!! Wie weet zien we elkaar eens!! Wij wachten in ieder geval tot na de verkiezingen voordat wij weer die kant op gaan!
   Groeten, Ine

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s