In het spoor van de Keizer (2016)

 

In het spoor van de keizerFlaptekst: Wie was Ras Tafari a.k.a. Haile Selassie, de legendarische keizer van Ethiopië? Wat is Rastafari, de voedingsbron van de reggae? Hoe traceerde David Vethaeghe de vorstelijke wortels van zijn moeder? En waarom wil Jah Shakespear (a.k.a. Karel Michiels) dat zo nodig allemaal vertellen?
In het spoor van de keizer verweeft historische en spirituele gebeurtenissen met persoonlijke getuigenissen en impressies. Zo ontvouwt zich niet alleen een prachtig verhaal, doordrongen van muziek, wijsheid en mystiek, maar ook een andere kijk op de geschiedenis, de helft die nooit verteld wordt.

Titel: In het spoor van de keizer – Auteur: Jah Skakespear – Uitgever: De vliegende keeper – ISBN: 9789492 419026

Recensie: Jah Shakespear (de Belgische journalist en rastafari-kenner Karel Michiels) schreef in navolging van zijn eerdere roman en film dit nieuwe boek, op zoek naar de Rasta-roots van zijn landgenoot David Verhaeghe, een vermeend familielid van de Ethiopische keizer Haile Selassie. De zoektocht voerde naar Afrika en Jamaica, maar leverde niet veel meer op dan ‘hearsay’, dus geen sluitend bewijs. Niettemin een reis vol inspirerende ontmoetingen en ervaringen. De auteur geeft hoog op van de kracht, de verlichting en de inspiratie die de muziek van de rasta’s hem geschonken heeft en de historische en sociaal-culturele kennis die hij daardoor verworven heeft. Heden (de zoektocht) en verleden (gedetailleerde rastafari-historie) lopen door elkaar in dit fragmentarisch opgebouwde verhaal. Ruim geïllustreerd, aparte typografie (in de rastakleuren); met een tijdlijn. Dit goed gedocumenteerde boek is een aanrader voor eenieder met interesse voor Reggae en Rastafari. Flinke lezerskring. (Herman Ahaus)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s