Kadootjes uit Holland (2007)

 

Kadootjes uit Holland

Flaptekst: Kadootjes uit Holland is een vertelling over een jonge Nederlandse piloot die een baan krijgt bij een hulporganisatie in het Ethiopië van de beginjaren tachtig. Naast de dagelijkse werkzaamheden, waarin de piloten bizarre opdrachten krijgen om in onherbergzame gebieden de hongerende bevolking van voedsel te voorzien, heeft de hoofdrolspeler er een baantje bij. Het uitdelen van in Holland aangeschafte kadootjes voor kinderen, volwassenen en dieren. Het boek is een vrolijk, recht voor zijn raap verhaal, met daarin met veel humor beschreven belevenissen tijdens niet-alledaags werk in een niet-alledaags land, opgetekend met een knipoog naar de luchtvaart. Er valt veel te glimlachen in dit verhaal, maar de ellende van de Afrikaanse bevolking wordt niet geschuwd en zal u zeker niet onberoerd laten. Kortom een heerlijk boekje voor bij de haard, tijdens het reizen of op vakantie.

Titel: Kadootjes uit Holland – Auteur: Hans Wilmink – Uitgever: Servo – ISBN: 978957860751 (2007)

Recensie: Dat er oorlogen zijn waar humanitaire hulp wordt geboden, weet iedereen. De berichtgeving daarover blijft echter bijna altijd erg algemeen. Het gezicht van de hulpverlening en de omstandigheden waarin die hulp wordt gegeven, blijven daardoor meestal onbekend. Ex-piloot Hans Wilmink doet in dit eenvoudige en pretentieloze, maar met veel enthousiasme en gevoel voor humor geschreven boekje nu echter eens het relaas van die werkelijkheid aan de hand van zijn persoonlijke ervaringen als hulpmissiepiloot in Afrikaans oorlogsgebied (Sudan, Ethiopie en omliggende gebeiden). Daarmee biedt het boek een vrij unieke inkijk in een realiteit die anders achter de krantenkoppen en journaalbeelden schuilgaat . Normale druk (NBD\Biblion, Drs. Maurits Groen)

Eén reactie op “Kadootjes uit Holland (2007)

  1. Hans Wilmink geeft een kijkje achter de schermen tijdens het invliegen van voedselhulp die normaal gesproken aan ons voorbij gaat. De berichtgeving in de pers is daarover meestal kort en algemeen. Na het behalen van zijn ‘luchtrijbewijs’ word hij aangenomen en ingelijfd bij de vliegende tak van het Internationale Comité van het Rode Kruis in Afrika. Hij komt in de landen Sudan, Ethiopië en omliggende gebieden. Zijn belevenissen zijn vlot en met humor beschreven. Het leest prettig.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s