Handig om te weten

Geld (bijgewerkt 1920)

De Ethiopische munteenheid Birr, is verdeeld in 100 cent. Er zijn bankbiljetten van 5, 10, 50 en 100 Birr en munten van , 5, 10, 25 en 50 cent en van 1 birr . Kijk voor de actuele koers op: https://www.wisselkoersen.nl 

Neem voldoende cash in US dollars en/of euro’s mee. 

Contante euro’s en US dollars kunnen gewisseld worden op het vliegveld, bij banken en bij de meeste toeristenhotels. In veel steden zijn geldautomaten, bij filialen van Dashen Bank en Commercial Bank of Ethiopia, waar je zowel met VISA- als Mastercard creditcard kunt pinnen.

Neem in Addis voor vertrek naar het binnenland voldoende klein geld (birr’) mee. Handig voor lokale gidsen, fooien, en het nemen van foto’s. 

2 reacties op “Handig om te weten

 1. Hallo,
  Wij staan op het punt naar ethiopië te vertrekken (as donderdag) en ons is verzekerd dat het mogelijk is in Addis met een creditcard geld op te nemen. tot mijn schrik lees ik hier dat dat niet mogelijk is. Kunt u wat verduidelijken?

  Like

  • Hallo M Denekamp,
   In Ethiopie kun je weinig met je creditkaart, een enkel luxe hotel zoals het Hilton in Addis Ababa accepteert een credit-kaart en heeft een pinautomaat, maar is vaak buiten gebruik door stroomuitval en andere mankementen. Er wordt gezegd dat de Dashen bank soms creditcards accepteerd maar om problemen en ellende te voorkomen(en geen kostbare tijd te verliezen) is het beste om cash geld, euro’s of dollars mee te nemen en die of op het vliegveld of bij een bank te wisselen. Dan zit je altijd goed.
   Een goede reis en geniet van het mooie Ethiopie!
   Ine Andreoli

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s