De Ethiopische munteenheid

(bijgewerkt 5-8-2017)

De Ethiopische munteenheid Birr, is onderverdeeld in 100 cent. Er zijn bankbiljetten van 1, 5, 10, 50 en 100 Birr en munten van 1, 5, 10, 25 en 50 cent.

Het is niet mogelijk om Birr’s vanuit Nederland mee te nemen. Op Op de luchthaven en in de stad kan gewisseld worden. Het is raadzaam om cash geld (euro’s) mee te nemen, want het verzilveren van travellercheques kan alleen bij de grote banken en kost je veel tijd. Creditcards zijn nauwelijks bruikbaar in Ethiopië. Er zijn weinig pinautomaten en als je er een tegen komt moet je geluk hebben dat hij werkt.

Voor de actuele wisselkoers kijk op:  http://www.xe.com/ucc/  

Tip: De eurobiljetten die je wilt wisselen moeten onbeschadigd, kreuk- en vetvrij zijn. Zorg voor voldoende klein geld, handig voor lokale gidsen, fooien en het nemen van foto’s. 

2 reacties op “De Ethiopische munteenheid

 1. Hallo,
  Wij staan op het punt naar ethiopië te vertrekken (as donderdag) en ons is verzekerd dat het mogelijk is in Addis met een creditcard geld op te nemen. tot mijn schrik lees ik hier dat dat niet mogelijk is. Kunt u wat verduidelijken?

  Like

 2. Hallo M Denekamp,
  In Ethiopie kun je weinig met je creditkaart, een enkel luxe hotel zoals het Hilton in Addis Ababa accepteert een credit-kaart en heeft een pinautomaat, maar is vaak buiten gebruik door stroomuitval en andere mankementen. Er wordt gezegd dat de Dashen bank soms creditcards accepteerd maar om problemen en ellende te voorkomen(en geen kostbare tijd te verliezen) is het beste om cash geld, euro’s of dollars mee te nemen en die of op het vliegveld of bij een bank te wisselen. Dan zit je altijd goed.
  Een goede reis en geniet van het mooie Ethiopie!
  Ine Andreoli

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s