Kerken en kloosters bij het Tanameer

Eiland: Narga… De Narga Selassie-kerk

Onze boot legt aan op het eilandje Narga, ten zuidwesten van het eiland Dek. Als  we de poort gepasseerd zijn, lopen we via een smal pad naar de Narga Selassiekerk.  De naam van de kerk betekent ‘Rustplaats van de Drie-eenheid’.

3

Volgens de legende heeft koningin Mentwab de plek uitgekozen waar de kerk is gebouwd. Tijdens een reis nam ze even rust; zittend tegen een boom viel ze in slaap. Ze kreeg in haar droom de opdracht van God om op deze plek een kerk te bouwen. Toen ze wakker werd, riep ze: ‘Narga’ (laten wij bouwen). Zij liet alle bouwmaterialen vanuit Gondar hier naartoe brengen. Het verhaal gaat verder dat de deur van de kerk gemaakt is van de boom waartegen de koningin in slaap viel.

4

De kerk heeft prachtige schilderingen, veelal verborgen door kleurrijke lappen/gordijnen, dit tegen het boze oog. Voor geïnteresseerde bezoekers worden de gordijnen weggeschoven.

5

Je komt ogen te kort; De kerk is uitbundig versiert met de kleurrijke schilderingen.

11

De kerktrommels worden ten gehore gebracht. Ook dit klinkt mooi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s