Bale Mountains National Park

De Ethiopische wolf

bale8

Hij wordt ook wel Simien vos, Abessijnse wolf of rode jakhals genoemd. De Ethiopiërs noemen hem de Ky Kebero (rode jakhals).Volgens kenners is het geen vos of wolf, maar een bijzondere en unieke soort van de Afrikaanse wilde hond.

bale8...Het is een van ’s werelds zeldzaamste hondachtigen, en Afrika’s meest bedreigde carnivoor. Ze leven in roedels, maar gaan meestal alleen op jacht. De voeding bestaat voornamelijk uit kleine knaagdieren maar af en toe haalt een groep ook een jonge antilope neer. 

bale8;

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s