Bevolkingsgroep: Weyto

Op bezoek in een afgelegen Weyto dorpje (vijf hutten)

w14

We zijn al eerder eens vergeefs op zoek geweest naar een Weyto-dorp en het begint erop te lijken dat het deze keer ook weer niet lukt. Todat…na lang zoeken, een passerend meisje ons wel naar een dorpje wil brengen. We lopen door een wildernis met lage, stekelige begroeiing en passeren kleine maisveldjes, om na een kwartiertje in een piepklein dorpje te belanden. Er staan vijf hutten. Het wordt snel duidelijk dat op deze plek niet veel bezoekers komen, want we worden in een gespannen sfeer ontvangen. We worden argwanend bekeken. Als we uitleggen dat wij graag willen zien hoe tankwa’s  gemaakt worden, wordt de sfeer rustiger. In feite is het ook vreemd en onbeleefd om zomaar ongevraagd en onuitgenodigd het dorpje te betreden. Weliswaar met oprechte belangstelling als drijfveer, maar toch. Een oudere man wenkt om met hem mee te gaan. Achter een van de hutten ligt een bootje in het beginstadium en een die bijna klaar is. Een van de jonge mannen geeft tekst en uitleg. (Lees verder in mijn boek ‘Ethiopië, ongekend anders’)

w3

De oudere vrouw houdt alles in de gaten al heeft ze de meeste tijd haar ogen dicht

12

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s