Fauna

Nijlkrokodil

De nijlkrokodil is in grote delen van Afrika te vinden. Hij kan maximaal 6 meter lang worden en een gewicht bereiken van 700 kilo. Hij heeft een lange, afgeplatte kop en een krachtige staart. Zijn ogen, neusgaten en oren liggen aan de bovenzijde van de kop zodat hij kan zien, ruiken, horen en ademhalen terwijl hij in het water ligt.

In zijn leven jaagt de nijlkrokodil op veel verschillende prooien. In zijn jonge leven houdt hij het op insecten en waterspinnen. Wanneer de krokodil opgroeit, stapt hij over op grotere vissen. De volwassenen hebben hun maag pas vol na het eten van grote prooien, zoals zebra’s en antilopes. Een krokodil kan een aantal maanden zonder voedsel.

Nijlkrokodil

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s