Fauna

Hippo/Nijlpaard gespot in het Nechisar National Park

Nijlpaarden leven op plaatsen waar veel water en plantengroei is. Het zijn grazers, ze eten voornamelijk gras, maar ook knollen, wortels en bladeren staan op het menu. Er wordt voornamelijk ’s nachts gegraasd. Nijlpaarden zijn landdieren, ondanks dat ze een groot deel van de dag in het water doorbrengen. Het lichaam is goed aan het water aangepast. Zo zitten zijn oren, ogen en neus bovenop zijn snuit. Hij hoeft maar een klein stukje uit het water te komen om te zien en te horen wat er in zijn omgeving gebeurt. |Hij kan een kwartier onder water blijven. Ze leven in groepen. ondanks dat ze groot en log zijn bewegen ze zich snel. De nijlpaard is gevaarlijk voor de mens; de meeste ongelukken in de natuur met dodelijke afloop staat op zijn conto. Gespot in het Nechisar National Park.

hippo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s