Fauna

Bergnyala gespot in het Bale Mountains National Park

De bergnyala is een stuk groter dan de gewone nyala. Hun vacht is ruig, bruingrijs gekleurd met witte vlekken op de dijen. De keel is ook wit en de hoorns zijn gedraaid als een spiraal. Schouderhoogte is 120 tot 135 centimeter. De dieren leven van gras, planten, twijgen en bladeren. Overdag houdt het dier zich schuil en gaat voornamelijk in de ochtend- en avondschemering op zoek naar eten. Je vindt ze op de hoogvlakten van Ethiopië. Gespot in het Bale Mountains National Park.

nyala

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s