Fauna

Simien Fox gespot in het Bale Mountain National Park

Simien fox

Hij wordt ook wel ‘Simien-vos’, ‘Abessijnse wolf’ of ‘rode jakhals’ genoemd. De Ethiopiërs noemen hem de ‘Ky Kebero’ (rode jakhals). Volgens kenners is het geen vos of wolf maar een aparte en unieke soort van de Afrikaanse wilde hond. Hij heeft een schofthoogte van ongeveer 60 centimeter en is iets groter dan een jakhals. Het is een aaseter, maar af en toe haalt een groep ook een antilope neer. Er komen nog maar weinig Simien foxen voor. Dit vanwege ziekten die sinds het begin van de tweede helft van de twintigste eeuw onder de hondachtigen voorkomen. Je treft ze alleen hoog in het noordelijke gebergte van Ethiopië aan. Er zijn er nog ongeveer vijfhonderd over, waarvan slechts vier groepen groot genoeg zijn voor voorplanting (een groep van twintig of meer). Hoe zeldzaam ze ook zijn, er bestaat een grote kans dat je er een in het Bale Mountain National Park tegenkomt. Ze leven in roedels maar gaan meestal alleen op jacht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s