Kinderboek: Arega houdt vol (1998)

 

Arega houdt vol jeugd
Samenvatting: De ouders van Hiwot, Arega, Nigiste en Wogon ontvluchten vanwege de hongersnood hun vaderland Ethiopië en proberen in Kenia een nieuw bestaan op te bouwen. Als door een ongeluk, dat jarenlang onopgehelderd blijft, vader Medekis sterft, neemt opa de zorg voor het gezin op zich. Na enkele jaren overlijdt hij en dan zal de jonge Arega als oudste zoon de verantwoordelijkheid op zich moeten nemen. Hoewel Arega er niet in slaagt werk te vinden doet hij er alles aan om voor het gezin te zorgen. Dit gebeurt niet altijd op de juiste manier en brengt hem zelfs in grote moeilijkheden. Het gezin komt in aanraking met het evangelie en dat heeft een grote verandering in hun leven tot gevolg.

Titel: Arega houdt vol – Auteur: C.M.de Putter-Dekker – Uitgever: De Banier, Utrecht 1998 – ISBN: 90 336 2581 4 – Categorie: Jeugdboek
Biblion-recensie: In deze jeugdroman wordt het verhaal verteld van Arega en zijn familie. Vanwege de hongersnood zijn ze van Somalië naar Kenia gevlucht. Arega moet na enkele jaren, als oudste man door het overlijden van zijn vader, de kost verdienen voor het gezin. Werk vindt hij echter niet en dit levert vaak moeilijkheden op. Op een gegeven moment krijgt hij een baantje als olifantenoppasser. In het begin is dit erg moeilijk, maar Arega doet zijn best en krijgt steeds beter werk. Het boek bevat weinig moeilijke woorden. Binnen het verhaal speelt de bekering tot het christendom een belangrijke rol. Het geheel is geïllustreerd met stijve zwart-witte tekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s