De Leeuw en de Aap

 

Voor veel situaties is wel een fabel, legende of volksverhaal te vinden waar een goede verstaander een les uit kan trekken! In Ethiopië zijn dierenverhalen populair.

leeuwOp een dag trok de Leeuw ten oorlog. Zijn vrouw bleef alleen achter. Aha, dacht de Aap en hij maakte van de gelegenheid gebruik om de Leeuwin het hof te maken. Hij deed dit op een bijzondere charmante manier, waardoor het niet lang duurde of de Leeuwin viel volledig voor hem. Ze ging overstag.

Op een avond kwam de Leeuw onverwachts thuis en betrapte het stel in een innige omhelzing. Zijn droom over zijn goede huwelijk spatte uiteen. Dit bracht hem tot een enorme woede en hij brulde woest om zich heen. De Aap schrok zich rot en rende weg. De leeuw spurtte hem achterna. Na een lange achtervolging kwamen ze bij de rand van een ravijn tot stilstand. De Aap had geen andere uitweg en liet zich op zijn billen naar beneden glijden. De rots was ruw, de Aap verloor al zijn haar op die plek.

aap1

Foto’s:©Lou Andreoli

Tot op de dag van vandaag hebben de apen een rood, kaal achterwerk…de straf voor het overspel van hun voorvader.

Eén reactie op “De Leeuw en de Aap

  1. Voor alle situaties is er wel een legende of volksverhaal te vinden waar een goede verstaander een les uit kan trekken. In Ethiopië zijn dierenverhalen erg populair. Ze vormen een onschuldige en humoristische spiegel van de samenleving.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s