Ethiopië: Kracht en Kwetsbaarheid

 

ethiopie-kracht-en-kwetsbaarheid

Flaptekst: In de boezem van Afrika ligt het verrassende, mysterieuze Ethiopië. Wie zich erin verdiept wordt gegrepen door de rijke natuur, cultuur en geschiedenis, die zovele bindingen hebben met de westerse en de islamitische wereld. Ethiopië is een bakermat; de overblijfselen van de oudste mens werden hier gevonden, en koffie en qat vinden er zijn oorsprong. In het westen ontspringt de Blauwe Nijl, het noorden herbergt eeuwenoude rotskerken die de hand van God lijken te verraden. In het oostelijke Harar, stad van de honderd moskeeën, is de islam in al zijn glorie te bewonderen. En het zuiden biedt natuurparken, grazige weiden en glinsterende meren. Hier leven de vele kleine, kleurrijke volkeren met eeuwenoude tradities. Maar ook in Ethiopië is de modernisering ingezet, waardoor een spannende dynamiek is ontstaan. Ethiopië: Kracht en Kwetsbaarheid toont de prachtige, onverwachte kanten van een fascinerend land in Afrika.

Titel: Ethiopië: Kracht en Kwetsbaarheid – Auteur: Jos van Beurden e.a. – Fotograaf: George Terberg e.a. – Uitgever: Stichting Dharma – ISBN: 978 90 812187 1 9

Recensie: Omdat Ethiopië een andere kalender hanteert, vierde het pas onlangs de millenniumwisseling. In dit kader verscheen dit bijzonder fraai uitgevoerde, groot formaat fotoboek. De kleurenfotografie is van zeer hoge kwaliteit en stijgt door zijn oog voor detaillering uit boven vergelijkbare boeken. De inhoud is breed van opzet en behandelt in een prettig leesbare stijl in korte teksten natuur en geografie, geschiedenis, de drie religies (christendom, islam, natuurgodsdiensten), de diversiteit van de volkeren, middelen van bestaan, natuurgenezers, pelgrimages, oude tradities, en toekomstperspectieven. Een aantrekkelijke vondst van de auteur zijn de interviews met vele mensen, waardoor de problemen en de mogelijkheden van dit land een persoonlijk gezicht krijgen. De teksten zijn informatief en sober, en getuigen van veel deskundigheid. (Harrie M. Leyten)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s