Het land van de verbrande gezichten (2008)

 

het-land-van-de-verbrande-gezichten-david

Flaptekst: Wat we van Ethiopië, het land van de verbrande gezichten, weten is gefilterd door de media en wordt bepaald door vaak treurige gebeurtenissen die nieuwswaarde hebben. Ook voor toeristen en mensen op doorreis blijft het dagelijkse leven voor een groot deel verborgen. Davis van Reen reist, woont en werkt al jarenlang in Kenia en Ethiopië. Het stelt hem in staat scherp waar te nemen. Voor en achter de camera. Aan zijn vermogen vast te leggen wat anderen misschien ontgaat, voegt hij op een of andere geheimzinnige manier zijn betrokkenheid toe. Dat maakt zijn beelden bijzonder.

Dit boek is een weerslag van zijn visie op Ethiopië. In de portretten en landschappen kan de lezer van alle facetten van het leven ontdekken.

Titel: het land van de verbrande gezichten, Leven in Ethiopië – Auteur: David van Reen – Uitgever: De Geus 2008 – ISBN: 978 90 445 1263 2

Recensie: David van Reen woont in Kenia en Ethiopië; hij heeft daar een reisbureau. Hij werkt ook voor een organisatie die schooltjes e.d. heeft opgezet. Uit dit boek, met 137 veelal pagina-grote kleurenfoto’s spreekt duidelijk zijn warme liefde voor Ethiopië, het volk en het land. Hij schrijft een aantal korte teksten, over enkele mensen en plaatsen, zoals Lalibela, Addis, Gondar, Debre Damo. Dit zijn wat meditatieve, impressionistische teksten, waarin hij in ongekunstelde taal vertelt over leven van de mensen, en over de omgeving en omstandigheden waarin zij leven: een arm en hard bestaan, maar ‘aan de weldaden van de hemel wordt niet getwijfeld’. Deze toon overheerst in de teksten: ‘alles aan de mensen is echt’. De foto’s van mensen en hun leven zijn prachtig. De toon van de teksten is wat onbestemd en de informatie is weinig expliciet, soms feitelijk onjuist. Vooral een warm eerbetoon aan een prachtig en sterk volk. J. Rijsterborgh

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s