Bevolkingsgroep: Dorze

De markt in Chencha

3

Op een groot, hellend terrein hebben veel mensen een plaatsje gevonden. De grond is ietwat vochtig vandaar dat doeken, karton en papier wordt gebruikt om op te zitten. De koopwaar ligt veelal in mooie stapeltjes voor hen. Het is druk maar sfeervol. De handel wordt voornamelijk gedreven door de vrouwen.5

Er wordt van alles verkocht wat de Dorze nodig heeft, zoals kool, zoete aardappelen, teff, sorghum, uien, gember, erwten en verschillende kruiden. Enkele vrouwen bieden een stevige witte pap aan die gemaakt is van kocho, het eindproduct van de pulp van de enset-stam. 

 

7

Ernaast liggen bulla-koeken uitgestald, die ook van kocho zijn gemaakt. Bijzonder zijn de koffiebladeren die te koop worden aangeboden. Deze worden thuis gekookt en het aftreksel wordt als drank gebruikt. Goedkoper, is het eerste waar ik aan denk, maar onze vriend vertelt dat dit lekkerder gevonden wordt dan echte koffie. Ook is er ruimschoots tella te koop, zelfgemaakt bier. Het wordt uit kalebassen gedronken. De markt is een bezoekje waard.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s