Kinderboek: Vlucht naar huis (2008)

 

vlucht-naar-huis

Flaptekst: ‘ De meesten van onze mannen zijn naar de bergen gegaan,’zeiden ze. ‘Een aantal is opgepakt, net als je ouders. Maar je grootouders leven nog.’ De zon verdween achter de bergtoppen en het werd steeds donkerder. In het laatste schemerlicht bereikten Mehrit en haar broertje de volgende groep hutten. Toen ze haar opa en oma riep, kwamen ze direct naar buiten hollen. Ze zag niet dat er geen gewassen op hun stuk grond groeiden en dat ze er zo mager uitzagen. Ze voelde alleen maar hun armen om zich heen en wist dat ze thuis was. Toen kon Mehrit eindelijk huilen.
Ontroerend verhaal over het leven van een kind in een vluchtelingenkampen – voor lezers vanaf ca.10 jaar

Titel: Vlucht naar huis – Auteur: Paticia. St.John – Uitgever: Medema Vaassen, 2008 – ISBN: 987 90 6353 5346

Recensie: In een Afrikaans land (Ethiopië) dat te kampen heeft met een grote hongersnood en waar bovendien een burgeroorlog woedt, raakt een Engelse vrijwilligster verweven met de geschiedenis van twee gevluchte kinderen. Hun ouders waren het slachtoffer geworden van een razzia, door de overheid georganiseerd, om via een verplichte volksverhuizing de hongersnood het hoofd te bieden. Beurtelings worden de lotgevallen van de kinderen en van de ouders verteld. Hoewel de moeder onderweg omkomt en een van de beide kinderen in een vluchtelingenkamp nauwelijks aan de dood ontsnapt, heeft het verhaal een happy end: de hereniging van de kinderen met hun vader, die bovendien de Here Jezus leert kennen. Vanaf ca. 12 jaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s