Jeugdboek: Komplot in Ethiopië (1961)

 
komplot-in-ethiopieBeschrijving: Een helikopter die niet aankomt op de plek waar hij wordt verwacht. Schoten in de nacht. Een verlaten tentenkamp. Vanaf het begin wordt de expeditie van fotograaf Theodoor Smit naar de Nijlravijnen in Ethiopië vergezeld van vreemde gebeurtenissen. Zijn neef Edward, die samen met zijn vrienden Turoeboe en Wielema met hem meereist, kan maar niet ontdekken wat al die geheimzinnige voorvallen met elkaar te maken hebben. Terwijl Theodoor foto’s maakt, blijven de gebeurtenissen elkaar opvolgen. Edward hoort vreemde verhalen over vliegtuigrovers en een rit met de trein loopt uit op een angstwekkend avontuur. Zullen ze in de ravijnen waar de Nijl doorheen stroomt misschien antwoorden vinden? Of komt de ontknoping van het raadsel te laat? Dit is het vierde deel in de spannende Edward Smit serie.

Titel: Komplot in Ethiopië – Auteur: Johan Hidding – Uitgever: Kok,1961 – ISBN: …

Recensie: Natuurfotograaf Theodoor Smit gaat met zijn neef Edward en enkele van diens vrienden op expeditie naar de Nijlravijnen in Ethiopië. Vanaf het begin krijgt de groep echter te maken met merkwaardige gebeurtenissen. Edward gaat op onderzoek uit en komt daardoor in diverse levensbedreigende situaties terecht. Op zich een spannend verhaal, maar met te veel omhaal van woorden verteld. Gedateerd en plechtstatig taalgebruik. Herdruk van een oorspronkelijk in 1961 uitgegeven boek. De omslagillustratie toont een helikopter tegen een door zonlicht gloeiende hemel. Voor een jeugdboek een kleine druk en vrij volle bladspiegel. Zelfstandig te lezen vierde deel uit de ‘Edward Smitserie’*. Voor een doelgroep vanaf ca. 15 jaar uit reformatorische kring. (NBD,BIblion, Erik van de Grampel)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s