Vrouwenverhalen (1995)

 

vrouwenverhalenTitel: Vrouwenverhalen –  Fotograaf: Shanta Rao –  Tekst: Charles-Henri Favrod / Selim Nassib – Uitgever: European Publishers Award for Fhotography 1995 – ISBN: 90 75244 05 3

Stichting Fragment Foto

Recensie: Fotoboek met portretten van vrouwen in Ethiopië en Mauretanië. Shanta Rao portretteerde de vrouwen in de intimiteit van hun eigen woonomgeving, bij dagelijkse bezigheden of in verstilde momenten. De prachtige zwart-witfoto’s (ca. 90 in totaal) vormen samen de ‘vrouwenverhalen’. Veel van Rao’s grofkorrelige foto’s hebben iets mysterieus, door de grote donkere partijen en bewust onscherpe delen. De jonge Franse fotografe van Indiase origine kreeg voor deze foto’s de ‘European Publishers Award for Photography 1995’. De geportretteerde vrouwen stralen rust en zelfbewustzijn uit. Hierdoor vormt dit mooie en interessante kijkboek een positief tegenwicht voor de vele publikaties over de negatieve kanten van Afrika. Behalve twee korte, literair getinte inleidingen bevat het boek geen tekst. Hoewel de beelden veelzeggend zijn is het toch jammer dat geen enkele achtergrondinformatie over de geportretteerde vrouwen wordt gegeven.(Biblion recensie, M. Verhoeven.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s