Daily bread (2011)

daily-bread

Inleiding: Mijn liefde voor Ethiopië is ontstaan in 1996. Een land van uitersten. Met een boeiende geschiedenis, prachtige cultuur, aardige trotse bewoners, maar tegelijkertijd ook een van de armste landen ter wereld. Een land waar tachtig miljoen mensen wonen. Met een beroerd imago van honger, hitte, conflicten, oorlog en droogte. Eind 2010 ontstond het idee om een boekje te maken waarin de Ethiopische vrouwen centraal staan. In al hun kwetsbaarheid en met al hun veerkracht…

Dit boekje is een ode aan al die prachtige, krachtige Ethiopische vrouwen zoals mijn vriendinnen Alem Desta en Debritu M. Lusteau. Die zich al jaren inzetten om het beeld van de Ethiopische vrouw als slachtoffer te veranderen. Door te laten zien hoe dapper deze vrouwen zijn in tijden van voor- en tegenspoed. Hoe ze in alle tijden een grote bijdrage leveren aan de vooruitgang van het land…

Titel: Daily bread – Auteur: Arja van Dijk e.a. – Uitgever: Pictures Publishers i.s.m. Stichting Dharma 2011- ISBN: 978 90 73187 70 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s