Koerier voor Addis Ababa (1974)

 

Koerier voor Addis Ababa

Flaptekst: Doordat Hans de Waart een foto wil nemen van een voorbijtrekkende karavaan, raakt hij verwikkeld in een levensgevaarlijk avontuur. Volledig op zich zelf aangewezen en rondzwervend met een voor hem onbegrijpelijke opdracht beleeft hij Ethiopië plotseling zoals het werkelijk is. Vroeger zag hij alleen oppervlakkig wat iedereen die uit Europa komt gewoonlijk voor ogen krijgt. Nu heeft hij ineens te maken met armoede en ellende waar een groot deel van de bevolking mee kampt…

Elly van Wijmen schreef dit boek tijdens een verblijf van enige jaren in Ethiopië, een boeiend en nog weinig bekend land. Zij doorkruiste het naar alle windstreken in gewapend gezelschap. Dat was niet overbodig, daar waar struikrovers, smokkelaars en primitieve stammen buitenstaanders hardhandig weren.

‘Koerier voor Addis Ababa’, is een spannend verhaal, dat je ziet gebeuren als je het leest, zoals dat ook bij andere boeken van deze schrijfster het geval is: ‘Een truck in de mist’ en ‘Noodlanding in de brandgang’.

Titel: Koerier voor Addis Ababa – Auteur: Elly van Wijmen – Uitgever: Ploegsma Amsterdam, 1974 – ISBN: 90 216 0435 3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s