Waarom slimheid belangrijk kan zijn!

 ...een fragmentje uit mijn kinderboek ‘Tadijas’

Er was eens een man, hij ging op reis en nam drie dingen mee: een luipaard, een geit en een mand gevuld met groenten. Ze reisden drie dagen en aten niet. Ondanks de honger reisden ze door totdat ze bij een rivier kwamen. De man wilde oversteken met de boot maar mocht per keer maar één vracht meenemen. Tja dat werd moeilijk. Als de man de rivier zou oversteken met alleen de mand met groenten zou hij de geit en het luipaard moeten achterlaten en zou de luipaard de geit opeten. Als hij de rivier zou oversteken met alleen het luipaard dan zouden de geit en de mand met groenten samen blijven en zou de geit de groenten opeten. Tja hoe moet de man dit nu oplossen? Weet jij het?

De man ging op een steen zitten en dacht na…

Hij nam eerst de geit mee en bond hem aan de overkant aan een boom. Toen ging hij terug om de luipaard te halen. Weer aan de overkant gekomen maakte hij de geit los en bond de luipaard vast. Hij ging samen met de geit weer terug en bond hem daar vast. Toen stak hij de rivier over met de mand met groente. Die zette hij bij de luipaard neer want die zou hier toch niets van eten. Toen stak hij nog een keer over om de geit te halen en bracht hem als laatste naar de overkant. De slimme man vervolgde zijn reis met alle drie zijn eigendommen. 

2 reacties op “Waarom slimheid belangrijk kan zijn!

  1. eerst de geit mee, dan terug vervolgens neem je de groente mee, de geit weer mee terug, neemt de luipaard mee en pak dan de geit…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s