Kerkelijke voorwerpen

 Oude kronen

Op het terrein van de Maryam Tsyon Kathedraal, waar ook de kapel staat waar de Ark des Verbonds wordt bewaard, laat een priester ons kostbare oude voorwerpen zien, waaronder deze oude kronen. Tijdens belangrijke kerkelijke ceremoniën is het hoofd van de priesters bedekt met een kroon. Deze oude kostbaarheden zijn meestal geschonken door belangrijke personen, zoals koningen en prinsen. Het was gebruikelijk om na de dood de kroon te schenken aan de kerk waarmee zij verbonden waren. De kronen verschillen onderling van vorm en materiaal. Een en ander was afhankelijk van het vermogen van de schenker. Het was de bedoeling dat deze oude kronen naar een museum zouden gaan…hopelijk is dit gebeurd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s