Verhalen en foto’s: 1967-1970

Zoon geboren (1968)

Veertien dagen voor ik uitgeteld was ben ik naar Wonji gegaan. Dit was uit voorzorg omdat er nog geen goede medische voorzieningen waren op Metahara. Wonji had een hospitaaltje waar ik zou verblijven als de bevalling begon. Ondertussen logeerde ik in het guesthouse. In de weekends, vrijdagsavonds laat, kwam Lou vanuit Metahara naar Wonji . Op maandagochtend ging hij dan weer terug. Zo zou het ook de bewuste maandagochtend gaan, de bus vertrok om zes uur. Omstreeks een uur of vijf begon er bij mij wat te rommelen. Het waren volgens mij weeën, dus zei ik: ‘Ga maar niet, blijf maar mooi hier’.

Onze zoon Guy werd ’s avonds rond half zeven geboren!

wonji

Nog even op de foto met het verplegende personeel en de chauffeur die ons naar huis zal brengen. ©

Na vijf dagen mochten wij naar huis. Guy in zijn reiswieg, bedekt met linnen doeken om hem te beschermen tegen het stof.  Het stof van de wegen was net meel. Het was zo fijn dat het overal doorheen ging. Voor mij was er een rubberen ring waar ik op kon zitten, deze moest de schokken van de slechte weg zoveel mogelijk opvangen. Er waren nog maar weinig wegen geasfalteerd.

3

Toen wij bij ons huis in Metahara aankwamen was het daar een drukte van belang. Iedereen stond ons op te wachten. Er was door iemand ‘Kandeel’, een oud Nederlandse geboortedrank gemaakt, dus dat werd proosten. In huis stonden ontelbare wierookstokjes te branden, daar had Ethennisch voor gezorgd. De rook moest zorgen dat de boze geesten op de vlucht sloegen.

En zo werd de kleine Guy door twee culturen verwelkomd!!                                  

(Het volledige verhaal is te lezen in mijn boek: ‘Het land van de verbrande gezichten’)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s