Verhalen en foto’s: 1967-1970

Eindelijk naar Metahara (1967)

Eindelijk kon ik mee naar Metahara; er waren ondertussen enkele huizen bewoonbaar. Het was een tijdelijk huis want deze huizen waren in de toekomst bedoeld voor de Ethiopische arbeiders. 

2

De kist met onze huisraad en andere spullen was ook aangekomen. Lou moest hem inklaren bij de douane en zoals gebruikelijk, de desbetreffende mensen onder tafel wat geld toeschuiven. Door deze handeling werd de kist niet geopend en gecontroleerd!! 

De kist (10 kubieke meter) werd op een truck voorgereden, neergezet in de tuin en geopend met een koevoet.  Het eerste wat eruit kwam of eigenlijk viel was een houten kinderklompje. Een grote stevige Ethiopiër pakte het op en bracht het dragend op twee handen naar mij. Ik was te laat voor een foto. Het zou een mooi plaatje geworden zijn. De verdere inhoud van de kist volgde al gauw. Er was niets gebroken of beschadigd ondanks de lange afgelegde reis. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s