Verhalen en foto’s: 1967-1970

Een vreemde vogel (1967)

het-land-van-de-verbrande-gezichtenTerwijl ik op het kleine terrasje (eerste huisje in Shoa) probeerde te genieten van mijn koffie, moest nog wel even wennen aan de Ethiopische smaak, en genoot van de prachtige gekleurde vogels die rond vlogen, werd ik opgeschrikt door een enorme herrie. Er klonk gerinkel van metaal, tromgeroffel en een vreselijk ongecontroleerd geschreeuw. Dit alles werd veroorzaakt door een man die tot overmaat van ramp bleef stilstaan voor het terrasje. Hij was nauwelijks gekleed, en wat hij om had was zo vies dat je de oorspronkelijke kleur niet meer kon herkennen. Om zijn buik zat een band waaraan een trommel hing en om zijn enkels zaten ijzeren voorwerpen, die als hij zijn voeten verzette een vreselijk geluid voortbrachten. Voor dat ik het in de gaten had liep hij het terrasje op en begon om mij heen te hossen en te springen. Ondertussen keek hij met wild ronddraaiende ogen naar mij en schreeuwde allerlei onverstaanbare woorden. Het was wel een griezelige vertoning maar ‘echt’ bang was ik niet. Ik wilde net naar binnen gaan, ik wist op dat moment nog geen raad met een dergelijke verschijning, toen Etennisch naar buiten kwam. Zoals gewoonlijk lachte ze en maakte mij duidelijk dat de man geestelijk niet in orde was. Hij probeerde op deze manier aandacht te krijgen en daardoor aan sigaretten te komen. Hij had mazzel; toen rookte ik nog. Ik pakte het pakje wat voor mij op tafel lag, wat hij natuurlijk al lang gezien had, en pakte er een paar sigaretten uit maar Ettennisch stak daar een stokje voor. Aydelem, aydelem (nee,nee) eentje is genoeg. Achteraf begreep ik waarom want de volgende dag was hij er weer. Hij bleef iedere dag zolang ik in Shoa woonde zijn dagelijkse sigaretje bij mij ophalen!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s