(3) Ethennisch, mijn steun en toeverlaat

Etennisch

Ethennisch gaat op stap!

Ethennisch was erg donker van kleur, ik denk dat ze midden dertig was. Het was moeilijk te schatten. Zelf wist ze haar leeftijd niet. Toen ik haar voor het eerst zag was ze gehuld in de traditionele kleding. Een witte jurk van soepel geweven stof met onder aan de zoom een kleurrijke rand met geborduurde motieven. Deze rand zag je terug op de doek die om haar schouders hing. Op haar hoofd had ze kleine, korte, zwarte krulletjes, deze waren normaal niet zichtbaar want daar zat altijd een kunstig opgebonden hoofddoek omheen. Ze liep meestal op blote voeten.Tijdens haar werk had ze truitjes en rokken aan die ze hier en daar had gekregen. Ze had duidelijk een voorkeur voor felle kleuren. Door haar donkere huid stond dat bijzonder goed.

Eén reactie op “(3) Ethennisch, mijn steun en toeverlaat

  1. Toen wij in 2003 voor het eerst weer terugkeerde in Metahara zijn we op zoek gegaan naar Etennisch, na lang informeren en zoeken hoorde we dat ze enkele jaren daarvoor overleden was…ik heb wel een traantje gelaten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s