(1) Aankomst Addis Ababa (1967)

 

Toen het vliegtuig op het Haile Selassie 1 Airport in Addis Ababa landde werden we door een medewerker van de HVA afgehaald. Hij bracht ons naar het hoofdkantoor en daar werden we officieel verwelkomd. Tijdens het gesprek kregen we te horen dat Lou voorlopig alleen naar Metahara zou gaan, dit in verband met de huisvesting. De huizen waar wij zouden gaan wonen waren nog niet klaar. De bedoeling was dat Lou van maandagochtend tot vrijdagmiddag in Metahara zou verblijven. Hij kreeg daar een kamer in de mess, een gebouw met meerdere kleine slaapkamers en een gezamenlijke douchegelegenheid. Verder was er een gemeenschapsruimte waar gegeten werd,  en een bar voor de dorstige mens. In het weekend kon hij naar de suikeronderneming Shoa komen waar ik tijdelijk een gemeubileerd huisje zou krijgen.

Shoa

Het huisje in Shoa

Onze meubels en alle andere spullen waren drie maanden in een kist van tien kubieke meter per boot vanuit Nederland verstuurd en als alles goed zou gaan dan konden ze over een maand in Djibouti arriveren. Vandaar dat het huisje gemeubileerd was.

Dit bericht viel wel even rauw op ons dak, we hadden hier totaal niet op gerekend. We bleven positief denken, in ieder geval hadden we het weekend nog samen om alvast een beetje te wennen voordat Lou richting Metahara zou gaan…

Eén reactie op “(1) Aankomst Addis Ababa (1967)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s