Walia ibex

De Walia-ibex, een bijzondere bergbok/geit, leeft hoofdzakelijk in het Simiengebergte. De kans om ze te spotten is niet groot want ze zijn schuw en op hun hoede voor ons…de mens. Tijdens de burgeroorlog van Mengistu is de populatie flink uitgedund. Vele hongerige soldaten hebben ze gedood en opgegeten. Ook voor de bevolking was de Walia een welkome aanvulling voor de dagelijkse maaltijd. Gelukkig neemt het aantal de laatste jaren weer toe. 

Zowel het mannetje als het vrouwtje heeft naar achter toe gebogen hoorns die erg lang kunnen worden. Het vrouwtje is kleiner en lichter van kleur dan het mannetje. De schofthoogte is ongeveer 1 meter. Foto’s:©Lou Andreoli

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s