De Maraboe

maraboe

De maraboe, een grote waadvogel, behoort tot de ooievaar soort. Zijn bijna kale kop en zijn bungelende roodachtige krop, die gebruikt wordt bij paringsrituelen, geven hem een vreemd uiterlijk. Hij kan 1,50 meter hoog worden en zijn gemiddelde spanwijdte is 3,00 meter. Foto:©Lou Andreoli

maraboe

Maraboes zijn aaseters en lijken qua gedrag op gieren. Ze speuren vanuit hoog in de lucht  naar voedsel. Met zijn sterke gelige snavel kan hij het vlees van de karkas trekken. Bij die actie komt zijn kale kop/nek goed van pas, een gevederde kop zou vuil worden.Foto:©Ine Andreoli

maraboeMaraboes zijn partnertrouw en kunnen wel 25 jaar worden. Ze zijn met vier jaar geslachtsrijp, bouwen nesten 10-30 meter boven de grond, broeden in kolonies, ze leggen twee tot drie eieren die na 30 dagen uitkomen. Foto:©Lou Andreoli

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s