Arbore

DSCN0557-

Foto: ©Lou Andreoli

De Arbore, ook wel Hor genoemd, leven op de laagvlakten van de Woito vallei. De gemeenschap is klein; er wordt geschat zo’n 6.000 tot 7.000. Het zijn landbouwers, ook wordt er handel gedreven in zout, vee en wapens. Ze wonen in omheinde nederzettingen, verdeeld in groepen. Midden in het dorp is een open ruimte waar gezamenlijk wordt vergaderd en  de ceremonies en feesten plaatsvinden.

De gemeenschap is georganiseerd in leeftijdsgroepen, de bestuurlijke macht bestaat uit een generatiegroep van ouderen.

Arbore vrouwen trouwen als ze 15 tot 20 jaar oud zijn. De bruidsschat bestaat uit vee, honing, tabak en huishoudelijke voorwerpen. De vrouwen worden op hun huwelijksdag besneden.Tijdens de herstel-periode woont ze bij haar schoonmoeder, daarna wordt het huwelijk ingewijd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s