De Mursi

0715-10-ORG

De originele hoofdbedekking die vroeger gebruikt werd (2003).

De Mursi leven (hoe lang nog) in volle harmonie met hun omgeving. Ze leven van het verbouwen van mais en sorgum, het houden van vee en van de bijenteelt. Ook jagen ze op wilde dieren en verzamelen en verhandelen de producten van deze dieren. Er is nauwelijks contact met andere volkeren uit de omgeving. Ze bestrijden andere etnische groepen indien nodig met speer en Kalashnikov. Ze bewonen kleine igloachtige grashutten. De ingang van de hut is zo laag dat je ze alleen op handen en voeten kan betreden. Veiligheid is hier het doel.

DSCN9964-

’s Morgens vroeg, nog rustig, gewoon onder ons. De derde vrouw van links doet toch maar gauw haar schotellip in en het gele versiersel in het haar want de busjes met de toeristen kunnen ieder moment arriveren (2009).

DSCN9959-

In vol ornaat! (2010)

0715-07ORG

Normale opmaak (2003)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s