Bale Mountains National Park

DSCN1150Bale Mountains National Park ligt in het zuid/oosten van Ethiopië en is via het plaatsje Dinsho bereikbaar. Het heeft een oppervlakte van 2400 km² en het hoogteverschil varieert van 1500 tot 4377 meter. In hoogte doet het niet veel onder voor het Simien-gebergte. Het is minder ruig, maar heeft een bijzondere verscheidenheid in landschappen en plantengroei. Het park wordt van het oosten naar het westen in tweeën gedeeld door de Harenna-klif. Het noordelijk hoger gelegen gedeelte kent temperaturen tussen de 10 en 26°C.

DSCN1127Op de Sanetti-vlakte, een rotsachtig vulkanisch plateau begroeid met korstmossen, leeft de Abessijnse wolf, ook wel ‘Simien fox’ genoemd, een wilde hond die alleen in Ethiopië voorkomt. Naast de bijzondere dieren zoals de bergnyala, de Ethiopische nyala (een kleiner soort) en de Meneliks bosbok komen er nog ongeveer 20 andere zoogdieren voor, waaronder de boskat, het wrattenzwijn en meerdere soorten apen. Het zuidelijke gedeelte is bebost. De bamboebomen die daar groeien, kunnen wel 30 meter hoog worden.

DSCN1109-sIn het lagere gedeelte van het bos groeien hagenia’s, die nog langer kunnen worden. Het Bale-gebergte wordt wel eens ‘een natuurlijke volière’ genoemd, want naast de 15 inheemse soorten komen er in het park meer dan 200 verschillende vogels voor.DSCN1155-

Er zijn drie manieren om het park te ontdekken: per terreinwagen met vierwielaandrijving, te voet of te paard. Er zijn vele wandelroutes in het park. Informatie hierover is verkrijgbaar bij het hoofdkwartier Dinsho. In de regentijd zijn de wegen in het park onbegaanbaar. Er is een trekkershut waar je kunt overnachten, voor kamperen moet toestemming worden gevraagd. Er is niets te krijgen, alles moet zelf meegenomen worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s