‘Dertiende ster’

logo

‘Dertiende Ster’ werd in 2008 opgericht door enkele adoptieouders die iets wilden doen voor de Ethiopische straatkinderen.

‘Dertiende’ heeft overeenkomst met de dertien maanden van de Ethiopische kalender. ‘Ster’ verwijst naar de straatkinderen; zij zijn de sterren die de vzw een betere toekomst wil geven.

‘Dertiende Ster’ vzw is een initiatief van een groep adoptieouders die in Ethiopië zijn geweest. “In en rond Addis Abeba werden we geconfronteerd met schoonheid en armoede, met toekomst en verleden en met kinderen. Kinderen die het geluk hebben naar school te kunnen gaan maar ook kinderen die als bedelaars letterlijk in de goot leven. Hun fierheid sterkte ons in het idee dat we misschien kunnen helpen om sommige van deze sterren een betere toekomst te bieden in het land dat uitpakt met zijn dertien maanden zonneschijn. Met Dertiende Ster vzw willen we kinderen en jongeren in Ethiopië in staat stellen om te genieten van die zonneschijn.”

‘Dertiende Ster’ steunt projecten in Ethiopië waar kinderen worden begeleid en geleerd om een zo zelfstandig en kwaliteitsvol leven te leiden. Ook lenen zij lespakketten en leerkoffers uit aan scholen (Belgie).

Meer info:  www.dertiendester.be 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s