Bevolkingsgroep: Mursi

Een Mursi kind

1

Deze etnische groep woont in en rond het Mago NP. Het  park ligt in de vallei van de rivier de Omo in het zuidwesten van Ethiopië. Ze vormen een homogene groep waarin eeuwenoude geloven en voorouderlijke rituelen een belangrijke rol spelen. Bij de naburige stammen zijn ze niet zo geliefd. De Mursi beschermen hun grondgebied en vee met lans en kalasjnikov.

3 reacties op “Bevolkingsgroep: Mursi

  1. Leuk dat je mijn site volgt. Ga je met een grote groep op reis? Welke stammen ga je bezoeken? Ethiopië is een interessant land met enorme tegenstellingen zowel het zuiden/noorden als het westen/oosten. Het blijft trekken en wij zijn er dan ook regelmatig te vinden. Volgend jaar staat Ethiopië ook weer bij ons op de planning!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s