Gennata Maryam kerk – Ethiopie

DSCN9594DSCN9595-De rotskerk Gennata Maryam, (het paradijs van Maria) ligt ongeveer halverwege de weg van Lalibela naar Kobo. De kerk is uit de verte al te zien doordat ze volledig los staat van de rotswanden. Het dak is versiert met Latijnse  kruisen en buiten de kerk is een zuilengalerij met 24 vierkanten zuilen. Binnen kun je vier zuilen en prachtige schilderingen uit de 13de eeuw bewonderen.  Zij zijn opvallend door de kleurencombinatie van voornamelijk bruin, oker, groen en blauw. De monniken, nonnen en pelgrims wonen in de hutten er omheen. Toen wij aankwamen waren leerling-priesters aan het zingen, wij hebben buiten gewacht totdat de dienst voorbij was. Onderwijl werden we vreselijk geplaagd door de aanwezige vliegen, bij twintigtallen tegelijk gingen ze op ons zitten, ze waren niet weg te slaan. Maar het wachten werd beloond, we werden gastvrij ontvangen door de jonge priesters en zij namen alle tijd voor uitleg en een praatje.  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s