Minyeshu Kifle – Buna

Verleden jaar hebben we genoten van de muziek, zang en dans van Minyeshu en de band Chewata. Een fantastische show waarbij Minyeshu zich zingend en dansend over het toneel beweegt. Op een zodanige wijze die bewondering oproept. De dans uit Ethiopië onderscheid zich van de meeste Afrikaanse dansen. De bewegingen komen voornamelijk uit het bovenlichaam en gaan gepaard met schokkende schouders en nek. De dans is opzwepend en opwindend maar tegelijkertijd prikkelend en geraffineerd. Ze liet het publiek meezingen met de song: ‘Bunna’ die vertelt over koffie (koffie komt van oorsprong uit Ethiopie). Het duurde niet lang of ze had het publiek volledig op haar hand en er klonk op de juiste momenten bunna, bunna door de zaal.

Minyeshu zingt traditionele Ethiopische liederen maar wel met een vertaalslag naar het nu, zoals ze zelf ooit in een interview heeft gezegd. Door haar fantastische zang- en danstalent waren we tijdens haar show weer even in Ethiopië. De bandleden komen uit verschillende landen, Mali, Sudan, de Verenigde Staten, Ethiopië en Nederland. De muzikanten hebben de Ethiopische nummers gekruid met hun eigen invloeden. Je hoort Funk, reggae, jazz enz. Kortom het klinkt bijzonder goed. Minyeshu, geboren in Dire Dawa, Ethiopie, danst en zingt al vanaf haar 16e. Ze ontwerpt haar eigen kleding voor de shows en schrijft haar eigen teksten. In vele recensies wordt ze ‘wereldster in wording’ genoemd, maar volgens mij is ze al een wereldster!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s