EthiopischeNederlandseVriendschapsVereniging (ENVV)

Ontmoetingsplaats voor Ethiopiërs en Ethiopië-liefhebbers.

Waarom een vriendschapsvereniging?  Al decennia lang gaan Nederlanders naar Ethiopië. Als diplomaat, zakenman, hulpverlener, of toerist. Sinds eind jaren zestig zijn duizenden Ethiopiërs naar Nederland gekomen. De meeste zijn migrant, vluchteling, partner of adoptiekind. Om deze Nederlanders en Ethiopiërs hun ervaringen en liefde voor het land te laten delen is in 2002 in het Tropenmuseum in Amsterdam de Ethiopisch-Nederlandse Vriendschapsvereniging (ENVV) opgericht.

Doel van de ENVV: De ENVV wil de vriendschappelijke relaties tussen de volkeren van Ethiopië en Nederland verbeteren. De vereniging biedt een ontmoetingsplaats en brengt mensen, jong en oud, en instellingen die iets in Ethiopië of Nederland willen ondernemen, met elkaar in contact. De ENVV heeft haar functie als netwerk regelmatig bewezen. Zij neemt geen politieke of religieuze standpunten in.

Meer informatie op de site van de ENVV

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s